Vízilabda

Női vízilabda világliga szuperdöntő – Magyarország-Kína

Az ötödik helyért játszhat a házigazda magyar női vízilabda-válogatott a Duna Arénában zajló világliga nyolccsapatos szuperdöntőjében, mivel szombaton az alsóház rájátszásának első mérkőzésén 15-14-re legyőzte a kínai csapatot.

Bíró Attila együttese a vasárnapi zárónapon az ausztrál-kanadai párharc győztesével találkozik majd.

Női világliga, szuperdöntő, Duna Aréna:
az 5-8. helyért:
Magyarország-Kína 15-14 (3-1, 5-3, 4-5, 3-5)
——————————————–
gólszerzők: Szilágyi 5, Vályi, Keszthelyi 3-3, Parkes 2, Gyöngyössy, Szücs G. 1-1, illetve Csen 3, Csang, Vang Hsz., Lu, Vang H. 2-2, Niu, Hsziung, Csao 1-1

A hollandokkal szembeni negyeddöntős búcsú után egy csalódott magyar csapat ugrott a medencébe, de így is favoritként várta az összecsapást. A hazaiak könnyed játékkal szereztek kétgólos vezetést, a kínaiak viszont szépítettek. A negyed vége előtt újra egy gólra zárkózhatott volna az ázsiai gárda, de Gangl Edina ötméterest hárított.

 

Női vízilabda világliga szuperdöntő – Magyarország-Kína
 Budapest, 2019. június 8. Gangl Edina véd a női vízilabda világliga nyolccsapatos szuperdöntőjében játszott Magyarország – Kína mérkőzésen a Duna Arénában 2019. június 8-án. A magyar válogatott 15-14-re győzött. MTI/Illyés Tibor

A második felvonásban is osztálykülönbség volt a két csapat között, így négygólos különbség alakult ki a nagyszünetre.
A fordulást követően állandósult a különbség, nem tudott még jobban ellépni a házigazda csapat, sőt az ázsiaiak egy gólt faragtak hátrányukból.
A zárófelvonásba kissé belealudt a magyar csapat, így két perccel a vége előtt egyetlen találat volt a különbség. Ekkor érkezett a csapatkapitány Keszthelyi Rita és két villanással eldöntötte az összecsapást.

később:
az 5-8. helyért:
Kanada-Ausztrália 16.45
elődöntő:
Egyesült Államok-Hollandia 18.30
Olaszország-Oroszország 20.15
A torna győztese elsőként szerez indulási jogot a tokiói olimpiára.

 

Szóljon hozzá!

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés