Jégkorong, Sportágak

Jövőre az elitben korongoznak a lányok

A magyar női jégkorong-válogatott története során először kiharcolta a világelitbe jutást, miután esti mérkőzésének eredményétől függetlenül az első kettő között zárja a budapesti divízió I/A világbajnokságot.

 

Női jégkorong divízió I/A-vb – Aranyérmes a magyar válogatott
Az aranyérmes a magyar válogatott, a női jégkorong divízió I/A világbajnokság Magyarország – Ausztria döntőmérkőzés győztese a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban 2019. április 13-án. MTI/Koszticsák Szilárd

A szombati zárónap második találkozóján a dán együttes 4-0-ra felülmúlta a norvégokat a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban.  A magyar válogatott végül nem bizonyult hálátlannak a dánokkal szemben, és viszonozva a szívességet kiharcolta a továbbjutásukat eredményező győzelmet. A magyarok második, 2-1-es győzelmet jelentő gólját Németh Bernadett szerezte emberelőnyből, a végjátékban pedig hiába támadtak emberelőnyben a kapusukat is lehozva az osztrákok, nem sikerült gól szerezniük. A magyar mellett így a dán válogatott szerepelhet a 2020-as A csoportos vb-n, amelynek a magyar szövetség (MJSZ) honlapja szerint Kanada ad otthont.

 

Szóljon hozzá!

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés