Ferencváros, Labdarúgás

Gera Zoltán lesz a 2020-as Eb budapesti nagykövete

Forrás

A Magyar Labdarúgó Szövetség kihirdette, hogy a Ferencváros ikonja, Gera Zoltán lesz a jövő évi Európa-bajnokság budapesti nagykövete.
2020 nyarán rendezik az eddigi talán legkülönlegesebb labdarúgó-Európa-bajnokságot, hiszen a kontinensviadal 12 országban fog zajlani, köztük Magyarországon is: a fővárosban idén átadásra kerülő Puskás Ferenc Stadionban három csoportmérkőzés, valamint egy nyolcaddöntő is lesz.

Az Magyar Labdarúgó Szövetség kedden jelentette be, hogy az Európa-bajnokság budapesti nagykövete nem más lesz, mint a 97-szeres magyar válogatott labdarúgó, a nemzeti csapat másodedzője, a Ferencváros korábbi meghatározó játékosa és jelenlegi technikai edzője, Gera Zoltán.

 

Fotó: mlsz.hu

 

– A magyar szurkolók mindenképp nyertesei a budapesti rendezésnek, hiszen Európa legjobb csapatai közül játszik majd jó pár Budapesten. A hab persze az lenne a tortán, ha köztük lenne a magyar válogatott is. Mi ezen dolgozunk a szakmai stábbal és a játékosokkal. Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni azért, hogy sikerüljön ezt a bizonyos habot feltennünk a torta tetejére. A Ferencvárosnál és a válogatottnál is a legtöbb gondolatomat a napi munka teszi ki. Ugyanakkor mostantól folyton ott fog motoszkálni a fejemben, hogy ennek a hihetetlen 2020-as Európa-bajnokságnak az egyik nagykövete vagyok. Nagyon megtisztelő számomra ez a feladat – mondta Gera Zoltán az mlsz.hu-nak.

A magyar labdarúgó-válogatott márciusban kezdi meg selejtezőit Szlovákia ellen, majd ezt követi a vb-ezüstérmes horvátok elleni összecsapás.

 

Szóljon hozzá!

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés