Egyesületi hírek, Ferencváros, Vízilabda

A világ legjobb edzője!

Az FTC férfi vízilabdacsapatát irányító Varga Zsoltot választották a világ legjobb edzőjének, miután együttesével öt trófeát nyert 2018-ban.
A világ legjobb edzője!

Tökéletes évet zárt az Ferencváros férfi vízilabdacsapata, hiszen minden sorozatot megnyert, ahol elindult. Tavasszal megvédte címét az Euro Kupában, majd 18 év után aranyérmes lett a magyar bajnokságban.
Ezek után az új szezonban is folytatta sikerszériáját az együttes. A Fradi pólósai először az Európai Szuperkupát emelhették a magasba, majd a Magyar Kupát és végezetül a Magyar Szuperkupát is. A szakosztály történetének legjobb évét zárta, ebben pedig elévülhetetlen érdemei vannak Varga Zsoltnak, aki a szakma elismerését is kivívta magának.

A WWPCA, vagyis a világ vízilabdás edzőinek egyesülete az FTC vezetőedzőjét választotta 2018 legjobbjának.

A SZAKMA DÍJA

A világ legelismertebb edzői is a tagjai annak a 17 fős bizottságnak, akik szavaztak. Kollégák és ellenfelek is. Például a Pro Reccót irányító Ratko Rudic, aki szövetségi kapitányként mindent megnyert. Rajta kívül a bizottság tagja még az olaszok sztáredzője Alessandro Campagna és a szerb válogatottal világ- és Európa-bajnok Dejan Udovicic is.

A rangos elismerést negyedik alkalommal osztották ki, de most először kapja klubot irányító edző. Az első két évben Szerbia szövetségi kapitánya, Dejan Savic lett a legjobb, miután világbajnokságot, majd olimpiát nyert. 2017-ben pedig Ivica Tucak kapta a díjat azzal, hogy Horvátországgal világbajnoki aranyérmes lett, a magyar válogatottat legyőzve a Margitszigeten.

Savic idén Európa-bajnok lett a szerbekkel, ám a bizottság többre értékelte az öt trófeás évet produkáló Varga Zsolt teljesítményét, aki így nyilatkozott a hír hallatán:

 

Gratulálunk a sikerekhez és a díjhoz az FTC-Telekom Waterpolo vezetőedzőjének!

A teljes cikket elolvashatja a fradi.hu oldalon

Szóljon hozzá!

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés