Tenisz

Tenisz: Babos kifakadt, majd tarolt a harmadik szettben

Babos Tímea három szettben, 6:3, 4:6, 6:2-re legyőzte a szlovén Dalila Jakupovicot a tajpeji kemény pályás női tenisztorna második fordulójában, és továbbjutott a negyeddöntőbe.

A negyedik helyen kiemelt magyar teniszező az első játszmát brékhátrányból felállva nyerte meg, viszont a másodikban ellenfele ugyanezt hajtotta végre – Babos nem is volt elégedett magával, ezt ütője földhöz vágásával érzékeltette.

A döntő szettben Babos lehengerlően játszott, és bár egyszer elbukta saját adogatójátékát, háromszor is elvette a világranglista 169. helyén álló szlovénét, így viszonylag könnyedén masírozott be a negyeddöntőbe.

A magyar lány ellenfele a hetedik helyen kiemelt, lengyel Magda Linette lesz a legjobb nyolc között.

„Elég lassú a pálya, ez inkább az ellenfelemnek kedvezett. Tegnap és ma is rengeteget kellett mozogni, de Jakupovic sokkal jobban teniszezett, mint amit a ranglistája mutat. Amint éreztem a döntő játszmában, hogy esélyem van, igyekeztem kihasználni, ez volt a kulcs a győzelemhez. Nemrég volt egy gyors jegelés, aztán jön a páros, menni kell tovább” – olvasható a magyar teniszező nyilatkozata a honlapján, a babostimea.hu-n.

WTA-TORNA, TAJPEJ (226 750 dollár, kemény pálya)
EGYES, 2. FORDULÓ (NYOLCADDÖNTŐ)
Babos (magyar, 4.)–Jakupovic (szlovén) 6:3, 4:6, 6:2

babostimea.hu

Szóljon hozzá!

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés